Viena, locul întâi în studiul Mercer

 

Viena, cel mai tare oraș


Viena este pentru al zecelea an consecutiv orașul cu cea mai înaltă calitate a vieții. Studiul Mercer 2019 a ținut cont de criterii precum: siguranța locuitorilor, mijloace de transport în comun municipale și limitrofe, oferta culturală, posibilități de petrecere a timpului liber (restaurante, cinematografe, teatre și altele) climatul politic, economic și social, eficiența serviciilor medicale etc. Cercetarea a vizat 231 de orașe din toată lumea, printre care și Bucureștiul.

Pe primul loc, a zecea oară

Viena a reușit această performanță remarcabilă în special datorită calității serviciilor medicale și a posibilităților de a petrece timpul liber, indiferent că vorbim de agrement sau de activități culturale. Orașul imperial este urmat îndeaproape de Zürich, Elveția. În topul primelor 10 poziții se află opt orașe europene, unul din Canada și unul din Noua Zeelandă. Bucureștiul ocupă locul 109, mult înaintea exoticului Rio de Janeiro, Moscovei sau Istanbulului, oraș pe care eu îl ador și pe care l-am vizitat de nenumărate ori.

Anul trecut, săptămânalul britanic The Economist a atribuit și el Vienei primul loc pe podium, într-un top cu 140 de metropole, criteriile fiind aproape aceleași ca în cazul studiului Mercer. Este prima oară când Viena ocupă cea mai înaltă poziție, detronând orașul Melbourne, declarat șapte ani la rând câștigător. Celelalte orașe din top 10 au fost: Osaka (Japonia), Calgary (Canada), Sydney (Australia), Vancouver (Canada), Tokyo (Japonia), Toronto (Canada), Copenhaga (Danemarca) și Adelaide (Australia).

 

Sursă foto: pixabay.com

 

Please follow and like my post:

One thought on “Viena, locul întâi în studiul Mercer

Leave a Reply

Your email address will not be published.