
Cele mai bune fursecuri cu merișoare și ciocolată
Cele mai bune fursecuri cu merișoare și ciocolată
–rețeta–
Am făcut ieri cele mai bune fursecuri cu merișoare și ciocolată. Rețeta e simplă și nu are cum să nu îți iasă. Aceste fursecuri merg perfect cu anotimpul în care vom intra.
Ingrediente:
- 200 de grame de unt
- 165 de grame de zahăr
- sucul unei portocale
- 2 ouă
- 1 plic cu praf de copt
- 380 de grame de făină
- 50 de grame de cipsuri de ciocolată
- 5-6 linguri de merișoare
- zahăr pudră
cum se face
Modul de preparare este foarte simplu. Iată pașii de urmat:
Pasul 1
Amestecă untul cu zahărul. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Pasul 2
Adaugă ouăle și sucul portocalei. Mixează totul.
Pasul 3
Adaugă făina și praful de copt. Folosește mixerul pentru a omogeniza aluatul.
Pasul 4
Adaugă merișoarele și ciocolata, amestecând cu o lingură sau spatulă.
Pasul 5
Ține aluatul la frigider câteva ore bune, acoperit cu folie de plastic.
.
Pasul 6
Cu ajutorul a două linguri pune aluatul în formă de bulgărași pe foaia de copt. Preîncălzește cuptorul. Fursecurile trebuie să stea cam 15 minute, la foc mediu (170 de grade Celsius).
Text și poze Ada Oprea
Please follow and like my post: