Foodybox

 

 

 • Cele mai bune fursecuri cu merișoare și ciocolată November 8, 2019

   

  Cele mai bune fursecuri cu merișoare și ciocolată

  –rețeta–


  Am făcut ieri cele mai bune fursecuri cu merișoare și ciocolată. Rețeta e simplă și nu are cum să nu îți iasă. Aceste fursecuri merg perfect cu anotimpul în care vom intra.

  fursecuri

  Please follow and like my post:
  Continue reading →

 • Când arhitectura întâlnește gastronomia: Hundertwasser și Cafe Kunst Haus May 7, 2019

   

  Când arhitectura întâlnește gastronomia 

  CAFÉ KUNST HAUS WIEN este una dintre cele mai interesante braserii din capitala Austriei. Plantele luxuriante din interior, pereții colorați, podelele neregulate, tavanul din sticlă și meniul deosebit creează un sentiment inedit, plin de veselie și arome culinare. Nici nu e greu de atins această stare pentru că braseria este amenajată într-o fostă fabrică de mobilă pe care arhitectul Friedensreich Hundertwasser a renovat-o complet, lăsându-și inconfundabila amprentă artistică. Restaurantul-cafenea se află la parterul clădirii, alături de un magazin de suveniruri. Etajele superioare adăpostesc un muzeu dedicat marelui maestru. Braseria este probabil printre puținele localuri din lume în care clienții nu fotografiază mâncarea, ci decorul absolut fabulos. Curtea interioară urmează stilul inconfundabil al lui Hundertwasser. Eu m-am delectat cu o supă de linte, o friptură de vită, am băut un Hugo și o cafea vieneză, însă pofticioșii preferă flammkuchen-ul, o specialitate alsaciană.

  Please follow and like my post:
  Continue reading →

 • Gastronomie austriacă April 9, 2019

   

  Ai încerca supa cremă de brânză?

  – unde se mănâncă și din ce e făcută –

  Austriecii se mândresc cu lactatele lor de bună calitate. Nici nu este de mirare având în vedere poziția geografică a tării și preocuparea constantă pentru agricultură și creșterea animalelor. Există nesperat de multe tipuri de brânză, nu le-am încercat pe toate, însă am gustat o supă cremă care m-a încântat pur și simplu. Bergkäsesuppe este făcută dintr-o faimoasă brânză de munte produsă în Alpi. De altfel, doar în zonele montane din Tyrol poți mânca acest preparat. Austriecii cred că iarba crescută între stânci și păscută de vaci este mult mai bună decât cea de la șes. Doar 2% din laptele produs în Uniunea Europeană provine de la vaci hrănite exclusiv cu iarbă şi fân, fără alte nutrețuri, iar animalele din această zonă fac parte din categorie.


  Please follow and like my post:
  Continue reading →

 • Gastronomie vieneză April 8, 2019

   

   

  Să mâncăm tipic austriac!

  – restaurantul meu preferat –


  Îmi place foarte mult gastronomia vieneză, îmi place să-mi testez limitele ficatului și accept și consecințele (medicale) ale unui festin culinar de acest fel. Austriecii mănâncă multă carne, preferând vita, și cartofi. Însă bucătăria vieneză nu se rezumă doar la atât. În Viena sunt multe restaurante foarte bune cu mâncare tradițională, dar fiind o capitală turistică acestea au adaptat meniurile sau le-au simplificat pentru a fi pe gustul vizitatorilor. De aceea, eu prefer să merg în satele din jurul Vienei pentru o masă tradițională. După ce am testat mai multe heuriger-uri, m-am stabilit la unul, pe care-l vizitez cu regularitate și unde gazda deja ne cunoaște și nu ne mai întreabă ce vrem să bem,
  ci vine cu paharele pline la masă după ce ne așezăm.

  Please follow and like my post:
  Continue reading →

 • Prăjitură cu brânză și căpșune March 11, 2019

   

  Sursă foto: pixabay.com
  • 180 de grame de zahăr
  • 90 de grame de unt
  • 6 ouă
  • 250 e grame de făină
  • 1 plic de gelatină
  • 500 de grame de brânză de vaci sau mascarpone
  • 250 de grame de căpșune proaspete

  Prăjitură cu brânză și căpșune

  Am gătit această prăjitură minunată după ce mi-am cumpărat o carte de bucate cu preparate austriece. Îmi place gastronomia lor, mă dau în vânt atât după prăjiturile lor, cât și după supe sau felurile principale. În limba germană, prăjitura se cheamă „Erdbeer Topfen Torte“, iar crema se face cu o brânză de vaci cremoasă (Topfen), dar merge și mascarpone, până la urmă este un soi de cheese cake. Nu am apucat să îmi pozez opera de artă, căci aveam musafiri pofticioși și nici lumina nu mă ajuta prea tare, de aceea am

  Please follow and like my post:
  Continue reading →