Concert pentru nostalgici

 

 

Deep Purple, din nou în România

–Trupa cea mai zgomotoasă din lume vine la Cluj–


Deep Purple, una dintre cele mai reprezentative trupe rock care, de-a lungul timpului, a explorat stiluri diferite, va concerta pe 10 decembrie, la Sala Polivalentă din Cluj.

Mai puțin știute despre Deep Purple


  1. Solistul trupei Deep Purple, Ian Gillan a fost primul cântăreț angajat pentru rolul lui Isus Hristos în opera rock „Jesus Christ Superstar“, compusă de Andrew Lloyd Webber. Albumul, care spune povestea ultimei săptămâni din viața lui Isus, a fost inițial cenzurat de BBC. După imensul succes, regizorul canadian Norman Jewison a realizat un film și a vrut să-l aibă în rolul principal pe Ian Gillan, care a refuzat din cauza programului încărcat de concerte alături de Deep Purple.
  2. Ian Gillan a avut și o colaborare destul de scurtă cu Black Sabbath.
  3. Deep Purple a intrat în Cartea Recordurilor pentru „trupa cea mai zgomotoasă din lume“, cu ocazia unui concert din 1972, la Londra, când membrii au reușit performanța de a atinge 117 dB. Ulterior, cei de la AC/DC, Rolling Stones și KISS le-u întrecut recordul.
  4. În 1969, Deep Purple a lansat un album în colaborare cu Orchestra Filarmonică Regală din Londra. Metallica a făcut asta 30 de ani mai târziu.
  5. Melodia „Pictures of Home“ conține cinci solo-uri, unul pentru fiecare instrument din formație, o chestie neobișnuită pentru anii 1972.
  6. Pentru a strânge bani și a ajuta populația armeană afectată de un cutremur din 1989, mai mulți muzicieni care făceau parte din Deep Purple, Iron Maiden, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, Yes și Rush au înregistrat o versiune a melodiei „Smoke On the Water“. Hitul a fost compus și cântat de Deep Purple după ce trupa care se cazase la un hotel, cu ocazia unui turneu, a asistat cum o clădire aflată peste drum de ei și în fața unui lac ardea.

 

Cât costă și de unde iei bilete

Biletele sunt disponibile pentru următoarele categorii: în picioare, Acces General – 190 lei și Golden Circle – 250 lei, cu loc, la prețurile de 130 lei, 190 lei, 210 lei, 260 lei și 400 lei (Loja VIP). Biletele pot fi cumpărate online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone și rețeaua Carrefour, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti și librăriile Diverta). (Sursă foto: PR)

Please follow and like my post:

Leave a Reply

Your email address will not be published.