Care sunt cele mai cunoscute branduri austriece în România

Care sunt cele mai cunoscute branduri austriece în România


Cu siguranță ai auzit de ele, dar probabil nu ai știut despre toate că sunt de origine austriacă. Brandurile de mai jos sunt recunoscute la nivel internațional și fac cinste Austriei, fiind foarte populare și în România.

 

 

 

atomic

Atomic

Atomic este o companie austriacă care produce și vinde schiuri și alte echipamente specifice acestui sport de iarnă. Atomic a fost fondat de Alois Rohrmoser, în 1955 și acum produce aproximativ 600.000 de perechi de schiuri pe an.

billa

BILLA

BILLA este un lanț de supermarketuri austriece care funcționează în toată Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Compania, fondată de Karl Wlaschek în 1953, este deținută în prezent de Grupul REWE din Germania. Numele vine de la „Billiger Laden“, adică „magazin ieftin“. În România, în 2015, toate magazinele Billa au fost vândute către Carrefour.

fischer

Fischer Sports

Fischer Sports este o companie care produce echipamente de schi nordic, schi alpin și hochei. Compania a fost fondată în 1924 de Josef Fischer, în Salzburg. În 1949, Fischer a făcut prima presă de schi pentru a accelera producția, care era acționată manual. De asemenea, firma a produs pentru prima dată schiuri metalice, cu ajutorul cărora Egon Zimmerman a câștigat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964.

 

Frey Wille

Frey Wille este un firmă de bijuterii emailate cu sediul în Viena, Austria, fondat în 1951 de designerul Michaela Frey. Bijuteriile sunt recunoscute datorită faptului că sunt decorate manual, iar designul este bazat pe lucrările artiștilor din secolele XIX și XX.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank International este un grup bancar din Austria.

pfanner

Pfanner

Pfanner (Hermann Pfanner Getränke GmbH) este un producător austriac de băuturi, cu sediul în Lauterach, Vorarlberg, care exportă în special în Germania, Italia, Austria, România și Republica Cehă. Firma a fost fondată în 1856 și era o mică berărie. În 1919, afacerea s-a extins prin vânzarea de produse agricole, vinuri și băuturi spirtoase. Abia în 1933, a fost produs primul suc de fructe. În prezent, Pfanner este încă o afacere de familie, administrată de Pfanner, Schneider și Dietrich.

 

Julius Meinl

Julius Meinl este un producător și vânzător de cafea și produse alimentare. Compania are sediul în Viena, Austria  și a fost denumită după fondatorii săi Julius Meinl I, și Julius Meinl II. Firma este cea care a vândut pentru prima dată cafea gata prăjită. Primul logo al companiei a fost proiectat în 1924 de Joseph Binder, un grafician vienez. Logo-ul înfățișa un băiat cu pielea întunecată, cu fes roșu pe cap, ca un indiciu pentru originea cafelei. Designul s-a schimbat semnificativ de-a lungul anilor, dar silueta unui băiat a rămas partea principală.

Husqvarna

Husqvarna Motorcycles proiectează, produce și distribuie motociclete pentru motocross, enduro, supermoto și motociclete stradale. Compania a început să producă în 1903 la Huskvarna, Suedia, ca filială a firmei de armament. Astăzi, firma este deținută de austrieci.

Humanic

Humanic este o filială a Leder und Schuh cu sediul central în Graz. În 1907, firma și-a deschis primele două magazine la Viena, pe Kärntnerring 6, vizavi de celebrul Hotel Bristol, și în Mariahilferstraße 92, vizavi de Hotel Palace. Astăzi, Humanic comercializează încălțăminte și accesorii, fiind prezentă în unsprezece țări europene. În 2008, Humanic a intrat pe piața din România.

 

Red Bull

Red Bull este o băutură energizantă vândută de Red Bull GmbH, o companie austriacă creată în 1987. Red Bull are cea mai mare cotă de piață în industria specifică, cu 6,790 de miliarde de doze vândute într-un an. Sloganul companiei Red Bull este „Red Bull vă dă aripi”. Firma a creat un „mit al mărcii“ datorită unor evenimente sportive extreme, cum ar fi Red Bull Cliff Diving World Series, Red Bull Air Race, Red Bull Crashed Ice etc.

Swarowski

Swarovski este un producător austriac de sticlă cu sediul central în Wattens, Austria. Swarovski a fost o afacere de familie fondată în 1895 de Daniel Swarovski. Compania este împărțită în trei domenii majore ale industriei: Swarovski Crystal Business, care produce bijuterii și accesorii din sticlă (cristal), Swarovski Optik, care produce instrumente optice și Tyrolit, producător de unelte de măcinat, tăiat, găurit etc.

Please follow and like my post:

Leave a Reply

Your email address will not be published.